Hightech halsband herkent emoties van blaffende honden

jul 27, 2021 | Gadgets

Bron: (2021). Hightech halsband herkent emoties van blaffende honden. Dierenartsenwereld, 203, pagina 6.
Bron: WOEF nr. 685, februari 2021
https://www.petpuls.net/

De Zuid-Koreaanse startup PetPuls lanceerde een halsband die, met artificiële intelligentie en op basis van geblaf, vijf verschillende basisemoties bij honden zou herkennen: blij, ontspannen, angstig, boos of verdrietig. Via een bijbehorende applicatie op de smartphone kunnen baasjes zien hoe de hond zich op het moment van blaffen voelt.

De halsband analyseert het geblaf van de dragende hond aan de hand van stemherkenningssoftware; in 2017 begon het bedrijf met het verzamelen van verschillende blafgeluiden (ondertussen meer dan 10.000) van meer dan 50 verschillende hondenrassen. Vorig jaar ontwikkelde PetPuls een algoritme om de geluiden om te zetten naar emoties.

Volgens de Nationale Universiteit van Seoul gaat de nauwkeurigheid gemiddeld tot 80%. Toch registreert de halsband enkel geblaf en is er dus voor analyse van de ‘stillere’ emoties nog geen gelijkaardige tool. De halsband is ondertussen online verkrijgbaar.

Recente blogposts

De A van Allergie.

De A van Allergie.

Als bezorgde dogmom van een beagle met elke allergie die een hond kan hebben (dat is ook weer niet waar, maar toch …), ben ik heel voorzichtig met wat ik voorschotel aan mijn honden. Voor wie Fenn’s verhaal niet kent, kort samengevat: oorontsteking, dierenarts,...

Ongewenst vs. probleemgedrag

Ongewenst vs. probleemgedrag

Ken jij dat? Het verschil tussen ongewenst gedrag en probleemgedrag? Is er wel een verschil? Het is er zeker! In de volksmond worden die woorden vaak verward of met dezelfde betekenis gebruikt, maar dat is niet helemaal correct. Er is weldegelijk een verschil. En dat...